Πρόγραμμα βραχείων παρεμβάσεων του Μαρτίου 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ των δήμων Νέας Σμύρνης και Αγ. Δημητρίου το μήνα Μάρτιο, πραγματοποιεί βραχείες παρεμβάσεις:

– στα τμήματα της Β’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου

– στα τμήματα της Β’ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης, και

– στα τμήματα της Α’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας δεσμούς», το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τους μαθητές να διερευνήσουν τους παράγοντες της ουσιαστικής επικοινωνίας και  του λειτουργικού σχετίζεσθαι και να ενισχύσει την ισότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την συνοχή της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται ζητήματα όπως:

  1. Η ενσυναίσθηση και η επικοινωνία
  2. Η διαχείριση συναισθημάτων,
  3. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις,
  4. Η σημασία των σχέσεων με τους σημαντικούς άλλους.

 

Υπεύθυνες υλοποίησης:

Καραπατάκη Νάντια , Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης

Ζαραφωνίτου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός ,  Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης ΕΣΠΑ

 

Επίσης, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ των δήμων Νέας Σμύρνης και Αγ. Δημητρίου το μήνα Μάρτιο υλοποιεί  διαδικτυακές συναντήσεις με ομάδα εκπαιδευτικών β/βαθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (θετική προσαρμογή , ψυχική ανθεκτικότητα , ψυχική ευεξία) και ανάδειξης – ενδυνάμωσης σημαντικών προστατευτικών παραγόντων στην σχολική κοινότητα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, σε συνθήκες αβεβαιότητας και επισφάλειας.

Το υλικό που χρησιμοποιείται ονομάζεται «Πρόληψη κατ’οίκον: Από το Α ως το Ω» και είναι ένα αλφαβητάρι προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Ξεκινώντας από το ‘Α’ με την έννοια της «ΑΠΟΔΟΧΗΣ» της νέας κατάστασης και διατρέχοντας την αλφάβητο με βασικές έννοιες – κλειδιά που είναι απαραίτητες για να καταλήξει κανείς στο ‘Ω’, στην κατάκτηση της «ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ», τόσο σε σχέση με την γνώση, αλλά κυρίως σε σχέση με την ψυχοσυναισθηματική προσαρμογή σε συνθήκες αβεβαιότητας.

 

Υπεύθυνες υλοποίησης:

Καραπατάκη Νάντια , Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης

Ζαραφωνίτου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός ,  Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης ΕΣΠΑ

Search
Ιστορικό

ΕΙΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ: